Qabartma tozu əvəzinə xəmirə  onu əlavə edin
08 aprel 2024 04:34 (UTC +04:00)

Qabartma tozu əvəzinə xəmirə onu əlavə edin

Ölkəmizdə həvəslə istehlak edilən xəmir məmulatları hazırlanması olduqca çətin olan qidalardır.

Çoxları acımayan (şişməyən) xəmirləri istəmir.

Hər kəs xəmirin acıması üçün qabartma tozundan istifadə edir. Ancaq xəmirinizin qabartma tozu əvəzinə acımasına kömək edəcək təbii üsullar var.

Bu üsullardan istifadə etdiyiniz zaman tərkibində qatqı olmayan məhsulların köməyi ilə xəmirinizi daha sağlam edəcəksiniz.

Məlum olub ki, turş süddən xəmirin qalxması üçün ən təsirli təbii üsul kimi istifadə olunur.

Tərkibində faydalı bakteriyalar olan süd bir az turşlaşmağa başlayanda tərkibindəki bakteriyalar xəmirin acımasına kömək edir.

Hazırladığınız xəmirdə qabartma tozunun miqdarına uyğun olaraq turş süddən istifadə edərək təbii və tez qalxan xəmiri asanlıqla əldə edə bilərsiniz.

Turş südlü xəmiri acıtmaq üçün hər 1 çay qaşığı qabartma tozu yerinə yarım stəkan turş süddən istifadə etməklə həm dadlı, həm də daha yaxşı acımış xəmir hazırlaya biləcəksiniz.

# 31368
avatar

Oxşar yazılar