ABŞ-ın Tuleyn Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qidaya duz əlavə etməklə xroniki böyrək xəstəliyinin inkişaf riski ilə əlaqə var.
Lent.az-ın Gazeta.ru-ya istinadən verdiyi xəbərə görə, araşdırmanın nəticələri JAMA (The Journal of the American Medical Association) jurnalında dərc olunub.
Tədqiqatda bioloji nümunələrin ən böyük anbarı olan UK Biobank-dan götürülmüş 465 288 nəfərin məlumatlarından istifadə edilib. Alimlər subyektlərdən sağlamlıq məlumatlarını topladılar.
Məlum olub ki, mütəmadi olaraq hazırlanmış yeməklərə duz əlavə edən iştirakçılarda xroniki böyrək xəstəliyinə tutulma riski əlavə etməyənlərə nisbətən 11% daha yüksəkdir.