Dadlı noxud şorbası   necə hazırlanır? - Yalnız təbii məhsullar
04 mart 2024 16:45 (UTC +04:00)

Dadlı noxud şorbası necə hazırlanır? - Yalnız təbii məhsullar

Borş kulinariyada mükəmməlliyin zirvəsidir. Ancaq təbii ki, başqa dadlı şorbalar da var. Bunlardan biri də noxudlu şorbadır. 

Lent.az dadlı noxud şorbasının hazırlanma qaydasını təqdim edir: 

Lazım olan ərzaqlar: 

Yarım noxud - 1 stəkan;

Hisə verilmiş qabırğa - 700 qram;

Bulyon - 2 litr;

Kök - 1 ədəd;

Kartof - 500 qram;

Sarımsaq - 1 diş;

Zövqə görə ədviyyatlar. 

Necə bişirilir? 

1. Quru noxudları soyuq su ilə dolduraraq bir gecədə islatmaq lazımdır.

2. Bulyonu qaynadın, noxudun suyunu boşaldın və bulyona əlavə edin. Sonra yenə qaynadın. 

3. Hisə verilmiş qabırğaları hissələrə bölmək və tavaya əlavə etmək lazımdır. Alınan qarışığı 1 saat bişirin.

4. Bu zaman tərəvəzləri soymaq, kökü incə-incə dilimləmək, kartofu kublar şəklində doğramaq lazımdır.

5. Tərəvəzləri əlavə edib yumşalana qədər bişirin. Bununla belə, kartof çox bişməməlidir.

6. Tam bişmədən təxminən 5-10 dəqiqə əvvəl ədviyyat və sarımsaq əlavə edin.

Yeməyiniz hazırdır.

Nuş olsun! 

# 5814
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar