Toyuğun hansı hissələrini yemək olmaz? - TƏHLÜKƏLİDİR
15 fevral 2024 16:30 (UTC +04:00)

Toyuğun hansı hissələrini yemək olmaz? - TƏHLÜKƏLİDİR

Çox vaxt insanlar kifayət qədər çiy toyuq quyruğu və ya quş əti birləşmələri ilə zəhərlənirlər.

Lent.az xarici mediaya istinadla bildirir ki, bu barədə dietoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Solomatina danışıb.

Həkimin sözlərinə görə, qril və kababda toyuğun bəzi yerləri bişməyə bilər. Ən təhlükəli yerlər quyruq və oynaqlardır. Salmonella və E. coli böyük miqdarda onlarda davam edə bilər. Giblets də təhlükəli xəstəliklərin patogenlərini ehtiva edə bilər və toyuq ayaqları çox vaxt çirkdən tamamilə təmizlənə bilməz.

Bundan əlavə, qaraciyər və dəri çoxlu yağ ehtiva edir. Bu da yüksək qan xolesterolu olan insanlar üçün təhlükəli ola bilər.

“Toyuq dərisi ilk növbədə qanında yüksək xolesterin səviyyəsi və ya ateroskleroz əlamətləri olanlar üçün təhlükəlidir. Ürək-damar xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər və ya çəkisini qoruyanlar onu yeməməlidir. Qızardılmış toyuq dərisi kanserogenlər ehtiva edir və xərçəngə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, hüceyrə qocalmasını sürətləndirir”, - Solomatina qeyd edib.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 5280
avatar

Oxşar yazılar