Qarabaşaq qan dövranına müsbət təsir edir, qan damarlarını və ürəyi gücləndirir. Qarabaşağın istehlakı orqanizmi qida maddələri ilə zənginləşdirir və onun rifahına töhfə verir.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, qarabaşaq lif, zülal, B qrupu vitaminləri, dəmir və maqneziumla zəngindir. Bu maddələr onu bədənin ümumi sağlamlığına töhfə verən qidalı bir qida halına gətirir. Onun istifadəsi həzm sisteminə müsbət təsir göstərir
Bundan əlavə, müntəzəm olaraq qarabaşaq toxumu istehlak etsəniz, sinir sistemi daha yaxşı işləyəcək. Bu, məhsulda yüksək miqdarda maqnezium, eləcə də B vitaminləri var.