Qəhvənin bağırsaq sağlamlığı üçün bir sıra faydaları var, lakin bəzi əlavələr onun faydalarını artıra bilər. Qəhvədə olan polifenollar bağırsaqda "pis" bakteriyaların böyüməsini məhdudlaşdırmağa kömək edir.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırmaq üçün səhər qəhvənizə bir qaşıq kakao tozu əlavə etmək tövsiyə olunur.
Qəhvənin bağırsaq sağlamlığına və mikrobiomuna təsiri son illərdə tədqiqatların mərkəzinə çevrilib.
Qəhvə iltihabı azalda bilən və bədəni müxtəlif xəstəliklərdən qoruya bilən antioksidantlar və digər faydalı birləşmələrlə zəngindir. İçkilərin tərkibindəki antioksidantlar bağırsaqları oksidləşdirici stressdən qorumaqda xüsusilə faydalıdır.
Oksidləşdirici stress və bağırsaq bakteriyalarının balanssızlığı mədə-bağırsaq xəstəliklərinin ümumi səbəbləridir və qəhvəni kakao ilə birləşdirmək bu risklərdən effektiv şəkildə qoruya bilər.