Mütəxəssislər orqanizm üçün zərərli olan səhər yeməyini açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, sürətli səhər yeməyi bədənə heç bir fayda gətirmir. Taxıl tərkibli qidaların həddindən artıq istehlakı piylənmə və ciddi xəstəliklərin inkişafı riskini artırır.
Sürətli səhər yeməyi yemək də gün ərzində enerjinin azalmasına və yavaş düşünməyə səbəb ola bilər. Bu, məhsulun tərkibində yüksək şəkər olması ilə bağlıdır.
Dietoloqlar xəbərdarlıq edirlər ki, işlənmiş taxıl və şəkərdə yüksək olan taxıllar sürətli çəki artımına səbəb ola bilər. Əlbəttə ki, belə bir məhsulda faydalı komponentlər var. Xüsusilə, bir çox istehsalçı taxıllara müxtəlif vitaminlər və antioksidantlar daxil olmaqla qida əlavə edir. Ancaq yadda saxlamaq lazımdır ki, vitaminlərin həddindən artıq istehlakı və onların çatışmazlığı müxtəlif xəstəliklərə səbəb ola bilər”.