Kartofun bilmədiyimiz zərərləri
07 iyun 2023 13:13 (UTC +04:00)

Kartofun bilmədiyimiz zərərləri

Kardioloq Anna Koreneviç qaynadılmış kartofun təhlükəli cəhətlərini açıqlayıb.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, kardioloqun fikrincə, qaynadılmış kartof çəki, qan şəkərinin artmasına və həzm sisteminin pozulmasına səbəb ola bilər. 

Onun sözlərinə görə, kartof gündəlik istifadə üçün uyğun qida deyil:

“Xüsusilə kilolu və həzm problemlərinə meylli olanlar kartofu həftədə bir dəfədən çox istehlak etməməlidir. Kartofun tərkibində çoxlu miqdarda sadə karbohidratlar var. Ümumilikdə kartof orqanizm üçün kifayət qədər ciddi zərbədir”.
 

# 2382
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar