Həkimlər mədədə şişkinliyə səbəb olan meyvələri açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, alma, qarpız və manqonun istehlakı şişkinliyə, həmçinin potensial olaraq qarın yağına səbəb ola bilər.
Lif, vitamin və antioksidantları ilə tanınan alma, xüsusilə, həzm sistemi həssas insanlarda qaz eləcə də şişkinliyə səbəb olan fruktanları ehtiva edir.
Qarpız bağırsaqlarda fermentləşə bilən, qaz həmçinin şişkinliyə səbəb olan fruktoza və sorbitol ehtiva edir. Həddindən artıq qarpız yemək uzun müddətdə qarın yağlanmasına kömək edə bilər.
Manqolar qida, lif və fruktoza ilə zəngindir. Manqolar birbaşa qarın yağına səbəb olmasa da, onları çox yemək kalori qəbuluna və potensial çəki artımına kömək edə bilər.