Mütəxəssislər arıqlamağa mane olan tərəvəzləri açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, tərəvəzlər aşağı kalorili olsalar da, bəziləri qaz, şişkinlik və bağırsaqda qıcıqlanmaya səbəb ola bilər. Bu da həzm və maddələr mübadiləsinə təsir göstərir.
Brokoli, kələm, qulançar qaz, şişkinlik və həzm sisteminin qıcıqlanmasına səbəb olur. Bu tərəvəzlər kifayət qədər faydalıdır, lakin həzmi həssas olan insanlara mənfi təsir göstərə bilər.
Bu cür tərəvəzlər bakteriya tərəfindən yeyilə bilən həll olunmayan lif və müəyyən növ karbohidratlarla zəngindir. Bu da onların mayalanmasına və sonradan qaz və şişkinliyə səbəb olur. Qarın bölgəsində yağ yığılmasının ən böyük riski bitki yağında və ya müxtəlif yağlı souslarla ədviyyatlı qızardılmış tərəvəzlərdir. Bu əlavələr daha çox kalori və iltihablı yağ ehtiva edir, bu da həddindən artıq istehlak edildikdə qarın bölgəsində yağ yığılmasına səbəb ola bilər.