Diyetoloq Alexandra L. Kharazi qan şəkərinin artmasına və qarın yağlanmasına səbəb olan içkini açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, bu istehlakı ilə arıqlamaq çətindir.
Onun sözlərinə görə, qan şəkəri balansı sağlamlıqda mühüm rol oynayır, enerjiyə, əhval-ruhiyyəyə və çəkiyə təsir edir:
“Çox vaxt sağlam içki kimi görünən “smoothies” bu tarazlığı poza bilər. Tərkibində şəkər və tez-tez yüksək fruktoza qarğıdalı siropu olan bir çox “smoothies” qan şəkərinin səviyyəsinin artmasına və həddindən artıq kalori qəbuluna səbəb olur. Bu qidaların qarışdırılması və əzilməsi prosesi onların lifini parçalayır, bu da şəkərin udulmasını yavaşlatmaq qabiliyyətini azaldır. Buna görə də, “smoothies”də yüksək şəkər və aşağı lifin birləşməsi qan şəkəri səviyyələrində dalğalanmalara və qarın yağının tədricən yığılmasına kömək edə bilər”.