Dietoloq Anna Kaşpur iş günü ərzində yeyilməməsi lazım olan qidaların adını açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, dietoloqun fikrincə, iş günü ərzində vitamin və minerallarla zəngin qidaları seçmək vacibdir.
Onun sözlərinə görə, banan ürək və damar sistemi üçün çox faydalıdır:
“Bu meyvədə əzələlərin rahatlamasına kömək edən maqnezium var. Bu element çox olduqda, bir adam yüngül yuxululuq və rahatlıq hiss edir. Buna görə də, tədqiqat zamanı onları tərk etməmək və ya heç olmasa bir kiçik banan yeməmək daha yaxşıdır.
Fındıq sağlam və doyurucu qəlyanaltıdır. Bununla belə, bəziləri enerji səviyyəsini aşağı sala bilər. Buna görə də, fındığın tərkibində əzələ gərginliyini azaldan maqnezium var.
Süd məhsulları uşaqlıq və yeniyetməlik dövründə asanlıqla həzm olunur. Ancaq yetkin bir orqanizm üçün onları həzm etmək çətindir və buna görə də istehlakdan sonra yorğunluq yarana bilər. Bir çox insanlar qəhvəni aktiv iş ilə əlaqələndirirlər və enerji yığmaq üçün gün ərzində içirlər. Bununla belə, qəhvənin bədəni çox susuzlaşdırır və konsentrasiyasını azaldır. Bunun qarşısını almaq üçün hər fincan qəhvədən sonra bir stəkan təmiz su içmək lazımdır”.