Alimlər daha uzun yaşamaq üçün necə qidalanmaq lazım olduğunu açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, yaşlanma prosesi genetikadan çox qidalanma vərdişlərindən asılıdır.
Araşdırmalara görə, qeyri-sağlam yağlar, şəkər və natrium adətən yüksək olan və müxtəlif sağlamlıq problemlərinə səbəb ola biləcək işlənmiş qidalardan uzaq durmaq lazımdır.
Qidalanmaq qocalma prosesində mühüm rol oynayır və uzunmüddətli sağlamlığınızı təmin edə biləcək həyat tərzinin əsas aspektidir. Məhz bu səbəbdən meyvələr, tərəvəzlər, tam taxıllar, paxlalılar, qoz, fındıq kimi müxtəlif bitki mənşəli qidaları istehlak etmək ömrü uzadır. Bu qidalar antioksidant xüsusiyyətlərə malik olan fitokimyəvi maddələr və flavonoidlərlə zəngindir.
Tədqiqatlar təsdiq edir ki, bu qidalar sağlam şəkildə qocalmağa kömək edir.