Çinli mütəxəssislər vaxtından əvvəl ölüm riskini azaldan məhsulu açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, alimlər müəyyən ediblər ki, gündə ən azı bir yumurta yemək ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır.
Bundan əlavə, mütəxəssislər yumurta həvəskarlarının koroner ürək xəstəliyindən əziyyət çəkmə ehtimalının 12% daha az olduğunu müəyyən ediblər. Onu yeyən insan güclü vitaminlər və makronutrientlər, o cümlədən Omeqa-3 PUFAs, fol turşusu, A, K, E, B12 vitaminləri, selenium, kalsium, fosfor, biotin alır. Yumurtanın tərkibində sinir sisteminin fəaliyyətinə faydalı təsir göstərən xolin də var.
Səhər yumurta yemək tövsiyə olunur - buna görə də bir insan bədənini uzun müddət toxluq hissi ilə təmin edəcək və bədənin bütün orqanlarının və sistemlərinin əlaqələndirilmiş işi üçün lazımi miqdarda protein alacaq.