Meyvə şirələri sağlam içki kimi görünə bilər. Lakin bəziləri çəki artımına və qan şəkərinin artmasına səbəb olur.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, limonad və smuzi kimi şirələr şəkər, süni əlavələr və kalorilərlə zəngindir. Bundan əlavə, şirə çəki artımına səbəb olur.
Qlükoza ilə yanaşı, meyvələrin tərkibində fruktoza var. Fruktoza meyvə şəkəridir və meyvələrdə qlükoza və fruktoza nisbəti meyvədən və yetişmə mərhələsindən asılı olaraq dəyişir.
Meyvələr həmçinin lif, fitonutrientlər, antioksidantlar, antikanserogen birləşmələr, vitaminlər və minerallarla zəngindir. Meyvələrin tərkibində fruktoza və qlükozanın yavaş udulmasını təmin edən pəhriz lifləri qan şəkərinin səviyyəsini sabitləşdirir. Lakin şirə halında meyvələr həmin liflərdən xeyli yoxsun olur. Həm təzə sıxılmış, həm də konservləşdirilmi. meyvə şirələrində sənaye lifi istehsalı olmadığı üçün qlisemik indeks yüksəkdir, qanda şəkər sürətlə yüksəlir, bundan sonra insulin ifrazı baş verir. İnsülin, yağları saxlayan və eyni zamanda qan şəkərini aşağı salan hormondur. Bununla əlaqədar olaraq aclıq hissi yaranır və insan yenidən yeməyə ehtiyac hiss edir.