Ədviyyatları hər gün istehlak etmək beyin, ürək və bədən sağlamlığınızı yaxşılaşdıracaq.
Lent.az xəbər verir ki, ədviyyatlar yeməklərin dadına müxtəliflik qatmaqla yanaşı, sağlamlığımızı da yaxşılaşdırır.
Məlum olub ki, onlardan bəziləri iltihabı idarə edə, idrak funksiyasını yaxşılaşdıra, ürək sağlamlığını dəstəkləyə və hətta arıqlamağa kömək edə bilər.
Dietoloq bildirib ki, yuxarıda göstərilən faydalara nail olmaq üçün qida rasionunuza zərdəçal və darçın daxil etməlisiniz.
Zərdəçal, beynin qocalmasının qarşısını almağa kömək edən, ürək sağlamlığını yaxşılaşdıran və bütövlükdə bədənə müsbət təsir göstərən əla antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir, arıqlamaq üçün istifadə olunur.
Dietoloq qeyd edir ki, zerdeçalın tərkibindəki kurkumin oksidləşdirici stress və iltihabı azaltmaqla ürək xəstəliklərinin qarşısını alır eləcə də idrak funksiyasını yaxşılaşdırır. Zərdəçal müxtəlif souslara, şorbalara və yeməklərə əlavə edilə bilər.
Tərkibindəki yüksək qəhvəyi aldehid səbəbiylə darçın iltihab əleyhinə və antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Ümumi ürək sağlamlığına faydalı təsir göstərən qan təzyiqi və xolesterin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir. Yulaf əzməsi, bişmiş məhsullar və ya qəhvə, çay kimi içkilərə darçın əlavə etmək faydalı olacaq.