Alimlər alkoqolsuz pivədə çoxlu təhlükəli bakteriyalar aşkar ediblər.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, alkoqolsuz pivələrin ənənəvi variantları mikrob əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir, bu da onları patogenlərə daha az həssas edir. Bu xüsusiyyətlərə etanol, mayaotu acı turşuları, yüksək turşuluq və digər amillər daxildir.
Alkoqolsuz pivənin həddindən artıq istehlakı orqanizmdə zərərli bakteriyaların artmasına səbəb ola bilər.
Tərkibində 3,20 faiz spirt olan pivənin tərkibindəki bakteriyalar aşağı temperaturda nisbətən azalır. Spirtin tərkibi və saxlama temperaturu qida ilə yoluxan zərərli bakteriyaların böyüməsinə əhəmiyyətli dərəcədə təsir göstərir. Məlum olub ki, alkoqolsuz pivə aşağı alkoqollu içkilərlə müqayisədə mikroorqanizmlərin inkişafına daha həssasdır.