09 aprel 2021 19:22 (UTC +04:00)

Qatıq yeməyin bu qədər xeyirli olduğunu bilirdiniz?

Alimlər müntəzəm qatıq istehlakının qalın bağırsaq, sidik kisəsi və yemək borusu xərçənginə tutulma riskini 19 faiz azalda biləcəyini iddia edirlər.

Lent.az-ın xarici mediaya istinadla verdiyi xəbərə görə, mütəxəssislər bu cür nəticələrə müxtəlif ölkələrdən olan 1,4 milyondan çox könüllünün genişmiqyaslı analizindən sonra gəliblər.

Həkimlər qatıqın qadınlarda təzyiqi normallaşdırdığını, normal çəki və qureşənəyindən qorunmasına kömək etdiyini də bildirirlər.

Qatıq eyni zamanda ağır metal zəhərlənməsindən qoruya bilər və vitamin çatışmazlığını aradan qaldırır.

Süd məhsulunun istifadəsi üçün müəyyən qaydaların olduğu da bildirilir. Yeməkdən iki saat sonra içilməli və sonra ağzınızı yaxalamalısınız. Həm də unutmamalıyıq ki, yalnız təbii bir məhsul faydalıdır, buna görə tərkibinə diqqət yetirməlisiniz.
 

# 1773
avatar

Oxşar yazılar