Bu üsulla kartof püresini  daha tez bişirin – Faydalı məsləhət
06 avqust 2024 17:49 (UTC +04:00)

Bu üsulla kartof püresini daha tez bişirin – Faydalı məsləhət

Kartof püresi insanlar arasında populyar yeməklərdən biridir. Çünki bu yemək iştahaaçandır və ət, tərəvəz kimi qidalarla yaxşı gedir. Ancaq pürenin ciddi bir çatışmazlığı var. Bu yeməyi hazırlamaq adətən çox vaxt aparır.

Lent.az xəbər verir ki, kiçik hiylə ilə bişirmə prosesini əhəmiyyətli dərəcədə sürətləndirmək olar.

Yeməyi bişirməkdə bəlkə də ən uzun mərhələ kartofun qaynadılmasıdır. Bu prosesi sürətləndirmək üçün birincisi, soyulmuş kartofu kiçik parçalara ayırmaq, onları bir qazana yerləşdirmək və su əlavə etmək lazımdır. Soyulmuş və doğranmış tərəvəz 5 dəqiqə soyuq suda dayanmalıdır.

Sonra tavanı sobaya qoymalı, ocağı yandırmalı və qaba bir parça kərə yağı atmalısınız.

Yağlı məhsul tez əriyəcək və mayenin səthində bir qat yaradacaq. Bunun sayəsində kartof çox tez hazır olacaq. Hətta 8-10 dəqiqə ərzində proses başa çata bilər. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 6016

Oxşar yazılar

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

17 may 2025 , 15:58
Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi -  RESEPT

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi - RESEPT

14 may 2025 , 14:52
Ən dadlı balqabaq çörəyinin  sirri: RESEPT

Ən dadlı balqabaq çörəyinin sirri: RESEPT

13 may 2025 , 15:10
Sezar salatının  büdcəyə uyğun RESEPTİ

Sezar salatının büdcəyə uyğun RESEPTİ

12 may 2025 , 13:57
Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

9 may 2025 , 19:45
Çiyələk mürəbbəsini  belə hazırlayın: RESEPT

Çiyələk mürəbbəsini belə hazırlayın: RESEPT

8 may 2025 , 17:00
 Göyərtini   yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

Göyərtini yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

8 may 2025 , 12:07
Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır -  RESEPT

Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır - RESEPT

7 may 2025 , 17:42