Qaynadılmış yumurtaları soyuducuda saxlamaq onların saxlama müddətini uzatmaq və hətta pula qənaət etmək üçün əla vasitədir.
Lent.az xarici mediaya istinadən məlumat verir ki, yumurta qabığı bütöv və zədələnməmiş halda, soyuducuda 20 günə qədər saxlanıla bilər.
Bununla belə, qaynadılmış yumurtaları otaq temperaturunda saxlamaq qərarına gəlsəniz, onların 12 saatdan çox olmayan müddətə saxlanıla biləcəyini unutmayın. Bu müddət keçərsə, yumurtalar sağlamlığınız üçün təhlükəli ola bilər. Çatlamış qabıqlar müxtəlif mikroorqanizmlər tərəfindən məhsulun çirklənməsi riskini də artırır.
Yumurtaların saxlanma müddətini uzatmaq üçün təsirli bir üsuldan istifadə edə bilərsiniz: qaynadılmış yumurtaların qabıqlarını günəbaxan yağı ilə yağlayın. Bu, qabıqların məsamələrini bağlamağa və soyuducuda saxlama müddətini qırx günə qədər uzatmağa kömək edəcəkdir. Ancaq yeməkdən əvvəl yumurtaların təzəliyini yoxlamaq və sağlamlığınızı riskə atmamaq daha yaxşıdır.
Yumurtanın qaynama vaxtı da vacibdir. Qatı qaynadılmış toyuq yumurtaları üçün onları bir qazana qoyun, su əlavə edin, qaynama həddinə gətirin və 10 dəqiqə aşağı istilikdə bişirin. Sonra yumurtalar sudan çıxarılmalı, soyudulmalı və soyuducuya qoyulmalıdır.
Nəhayət, qeyd etmək lazımdır ki, yumurtaların düzgün saxlanması onların təhlükəsizliyinə və təzəliyinə təsir edən mühüm amildir. Yumurtaları soyuducuda saxladıqda qabığını qırmamaq üçün omletə və ya xüsusi qaba qoymaq lazımdır. Və unutmayın ki, məhsulun təzəliyinə və keyfiyyətinə şübhəniz varsa, risk etməmək və yumurtaları atmaq daha yaxşıdır.