Naharda yemək ən yüksək kalorili ola bilər, çünki o, performansın zirvəsinə düşür.
Lent.az-ın xarici mediaya istinadən xəbərinə görə, nahar üçün ən yaxşı məhsulların adını dietoloq Nataliya Kruqlova açıqlayıb.
Kruqlova günün ortasında yeməyin vacibliyinə diqqət çəkib: “Əgər siz naharı buraxsanız və ya onu qəlyanaltı ilə əvəz etsəniz, o zaman axşam saatlarında həddindən artıq yemək və nəticədə artıq çəki əldə etmək riski var. Nahar üçün kompleks karbohidratlar, protein tələb olunur: düyü, qarabaşaq yarması, tərəvəz və ya tərəvəz şorbası, salatlar, bütün taxıl məhsulları”.
Onun dediyinə görə, naharda makaron, paxlalılar, quş əti və ya balıq da yeyə bilərsiniz.
Eyni zamanda, mütəxəssis əlavə edib ki, nahar üçün yalnız şorba yemək lazım deyil: “Bu, bir seçimdir, yemək vərdişləri məsələsidir, daha çox tərəvəz yemək vasitəsidir”.