Alimlər yeni araşdırmalarında qəhvə ilə koronavirus arasında əlaqə aşkar ediblər.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, orta qəhvə istehlakı COVID-19-dan qorunmağa kömək edir.
Elmi araşdırmalar təsdiq edib ki, qəhvə sünbül zülalının ACE2 reseptorları ilə qarşılıqlı əlaqəsini bloklayaraq, TMPRSS2 və CTSL aktivliyini inhibə edərək və ev sahibi hüceyrələrdə TMPRSS2 və ACE2 protein səviyyələrini azaldaraq SARS-CoV-2 infeksiyasına müdaxilə edə bilər. Bu, qara, hazır, kofeinsiz, süd və digər əlavələr də daxil olmaqla bütün növ qəhvələrə aiddir.
Kofeinsiz qəhvə, xüsusilə yüksək dozada, virusun qarşısını almaqda təsirli olduğu göstərilib.