Bir çox evdar qadınlar vaxta qənaət etmək üçün yeməkləri bir neçə gün əvvəl hazırlayırlar. Buna görə də, daha əvvəl hazırlanmış yemək tez-tez qızdırılır.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bəzi hallarda bu, kifayət qədər təhlükəlidir.
Hər bir qızdırma yeməyin saxlama müddətini daha üç-dörd gün uzadır. Ancaq bu, yeməyin keyfiyyətinə mənfi təsir göstərə bilər, buna görə də yməyi sadəcə bir dəfə qızdırmaq lazımdır.
Mütəxəssislər qidaları bir dəfədən çox qızdırmamağı tövsiyə edir, çünki temperaturun dəfələrlə dəyişməsi bakteriyaların böyüməsi üçün əlverişli mühit yaradır və qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.
Mütəxəssislər yenidən qızdırılan yeməkləri otaq temperaturunda çox uzun müddət saxlamamağı məsləhət görürlər, çünki bu, bakteriyaların çoxalmasına şərait yaradır. Yeməyi bitirdikdən dərhal sonra qalıqlar soyuducuya qoyulmalıdır.