Dietoloqlar xolesterolu normallaşdırmaq üçün səhər yeməyində 5 növ dənli bitkini məsləhət görürlər.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, səhər yeməyi üçün aşağı glisemik indeksi olan taxıllara üstünlük vermək lazımdır.
Glisemik indeks qlükoza qana daxil olma sürətini əks etdirir. İndeks nə qədər yüksəkdirsə, bu proses daha sürətli baş verir.
Yulaf
Xolesterol səviyyəsinə faydalı təsir göstərən həll olunan liflə zəngindir. Zülal, B vitaminləri və maqnezium ehtiva edir.
Qarabaşaq
Tərkibində çoxlu kalium, maqnezium, sink və B vitaminləri var. Yüksək antioksidantlara malikdir.
Mərcimək
Əla protein mənbəyidir, xüsusilə vegetarianlar üçün vacibdir. Tərkibində fol turşusu, dəmir və kalium var.
Lobya
Protein, lif və minerallarla zəngindir. Xolesterolu azaldır və qan şəkərinin sabit səviyyəsini saxlamağa kömək edir.
Qəhvəyi düyü
Yüksək lif, minerallar və B vitaminləri ilə zəngindir. Qan şəkərinin səviyyəsini sabit saxlamağa kömək edir.