Qidalanma ilə bağlı edilən  5 səhv
21 fevral 2024 18:12 (UTC +04:00)

Qidalanma ilə bağlı edilən 5 səhv

Sağlam və balanslı qidalanma bədəni sağlam saxlamaqda mühüm rol oynayır. Bununla belə, doğru olmayan bir sıra ümumi qidalanma mifləri var. 

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bir çoxları hələ də onlara inanırlar.

1. Tünd çörək ağ çörəkdən daha faydalıdır

Əslində bu fikir o qədər də sadə deyil. Bir çox tünd çörək adi ağ undan hazırlanır, daha sonra səməni ekstraktı ilə rənglənir və sağlamlıq illüziyası yaradır. Buna görə də, çörək almadan əvvəl məhsulun tərkibini öyrənmək vacibdir.

2. Bütün yağlar orqanizm üçün zərərlidir

Bu fikri ümumiləşdirmək olmaz. Avokadoda və ya balıqda sağlam bədən üçün vacib olan "yaxşı" doymamış yağlar var. Müxtəlif yağ növlərini fərqləndirmək vacibdir.

3. Sitrus meyvələri C vitamininin əsas mənbəyidir

Əslində, digər qidalarda portağal və ya limondan daha çox C vitamini ehtiva edir. C vitamini mənbələrinin fərqli olduğunu başa düşmək vacibdir.

4. Karbohidratlar piylənməyə səbəb olur

Bu, karbohidratların növündən asılıdır. Taxıllarda olan rüşeym və kəpək kimi təbii karbohidratlar, ağ un və şəkərdə olan zərif karbohidratlardan fərqli olaraq orqanizm üçün faydalıdır.

5. Gündə iki litr su içmək lazımdır

Su tələbatı bədən ölçüsü və çəkisi, ətraf mühit və fiziki fəaliyyət də daxil olmaqla bir çox amillərdən asılıdır. Hər kiloqram bədən çəkisi üçün 30 ml su fərdi maye tələbatını təyin etməyə kömək edə bilər.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 3594
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar