Araşdırmalara görə, içməli suyun dəfələrlə qaynadılması insan sağlamlığı üçün çox təhlükəli ola bilər.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, suyu dezinfeksiya etmək üçün bu cür müalicə üsulu sayılsa da, əslində qaynamış su orqanizm üçün zərərlidir.
Suyu bir dəfə qaynatsanız, orqanizm üçün faydalı ola bilər. Çünki su təmizlənir və yumşalır. Ancaq həmin suyu ikinci dəfə qaynatsanız, orqanizm üçün çox təhlükəli amilə çevriləcək.
Qaynamış su həmçinin orqanizmdə xərçəngin inkişaf riskini artıran təhlükəli birləşmələr yaradır. Təkrar qaynama suda ilkin olaraq patogenləri öldürmək üçün əlavə edilən arsenik də yaradır. İkinci dərəcəli istilik bu maddənin konsentrasiyasını artırır, bu da zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, suda mövcud olan flüor təkrar qaynadıqdan sonra ftoridlərə çevrilir və bu da qadınlarda sonsuzluq riskini artırır və uşaqların zehni inkişafına təsir göstərir. Suyun tərkibində olan nitratlar ikinci dəfə qaynamanın təsiri ilə nitrozaminlərə çevrilərək xərçəngin inkişaf riskini artırır.