Dietoloq Daryl Coffre orqanizm üçün ən zərərli və təhlükəli səhər yeməyini açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, səhər yeməyi üçün ən təhlükəli qida banandır.
Onun sözlərinə görə, bu meyvənin tərkibindəki fruktozanın yüksək olması qanda şəkərin səviyyəsinin sürətlə artmasına səbəb olur.
“Bundan əlavə, şəkər səviyyəsinin sürətli şəkildə artıb və azalmasından sonra insan özünü yorğun hiss edir və konsentrasiyanı itirir. Banan yeməyin digər mənfi nəticəsi hiperasidləşmədir. Həzm prosesində meyvənin tərkibindəki şəkər fermentləşərək spirtə çevrilir. Ortaya çıxan turşular gut və osteoartritin inkişafını təhdid edən iltihaba səbəb ola bilər”.