Bu pendirli güvəç fillo xəmirinin zərif dadını, pendirin qaymaqlılığını və cəfərinin incə ətirini birləşdirir. Səhər yeməyi, nahar və ya şam yeməyi üçün mükəmməldir.
Lent.az filo xəmiri ilə bir neçə dəqiqə ərzində hazırlana bilən bu sadə pendirli güveç reseptini sizlərə təqdim edir:
Tərkibi
Filo xəmiri
Süd - 1,5 stəkan
Yağ-duz
Yumurta - 3 ədəd.
Soda - 1 çay qaşığı
Pendir (zövqünüzə görə)
cəfəri
Hazırlıq:
Bir filo xəmirini götürüb kənara qoyun. Güvəç üçün əsas yaratmaq üçün qalan yarpaqları bıçaqla incə doğrayın.
Bişirmə vərəqinin yapışmaması üçün onu yüngülcə yağlayaraq hazırlayın. Bir qabda süd, bitki yağı, duz, soda və yumurta qarışdırın. Yüngül sous yaratmaq üçün qarışığı hamarlanana qədər çırpın. Hazırlanmış çörək vərəqinə ayrılmış filo xəmirini qoyun, əllərinizlə böyük parçalara ayırın. Yarısını altına qoyun və bir baza təşkil edin.
Doğranmış filo xəmirin yarısını bazaya bərabər şəkildə yayın. Bunun üzərinə hazırlanmış sousun bir qatı ilə doldurun. Kəsmik və cəfərini bərabər təbəqəyə yayın. Qalanını xəmir və pendir ilə təkrarlayın. Başlanğıcda ayırdığınız böyük xəmirin ikinci qatını üstünə qoyun. Bir yumurtanı parçalayın, qalan sousla qarışdırın və güvəç üzərinə bərabər şəkildə tökün. Sobada180°C-də yuxarı və aşağı istilikdə 1 saat bişirin.
Məsləhət
30 dəqiqədən sonra alt təbəqənin bişdiyini yoxlamaq üçün, qabı çıxarın. Bişməsə yenidən sobaya qoyun və hazır olana qədər bişirin.
Bişirdikdən dərhal sonra kəsməyin. Ən azı 30 dəqiqə "dincəlməyə" qoyun - bu, pendir kütləsinin sərtləşməsinə imkan verəcək və parçalar bərabər və səliqəli olacaqdır.