Tava mətbəxdə ən davamlı və uzunömürlü əşyalardan biridir. Bu qablar istiliyi yaxşı keçirir, lakin xüsusi qayğı tələb edir.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, tavanı sərt tükləri olan neylon fırça, limon duzu və soda, qabyuyan maye və bitki yağı vasitəsilə təmizləmək olar.
Əgər, tavada pas qalırsa, soda və limon suyunu qarışdıraraq təmizləyici pasta yaradın. Qarışığı problemli bölgələrə çəkin, plastik sarğı ilə örtün və 24 saat gözləyin. Daha sonra səthi sərt bir fırça ilə yenidən fırçalayın və isti suda yuyun. Ərpin qarşısını almaq üçün tavanı yumşaq sabun və mikrofiberdən istifadə edərək yuyun və qurudun.
Həmçinin tavanı 200 dərəcə Selsiyə qədər qızdırın, bitki yağı tətbiq edin və bir saat bişirin. İstifadə etməzdən əvvəl tamamilə soyumağa icazə verin.