Bir çox evdar qadın qaraciyərin əvvəlcədən islanmasının vacibliyini bilir.
Lent.az xəbər verir ki, məhsul bir müddət süddə saxlanılarsa, acılığını itirəcək və yumşaq olacaq.
Ancaq təcrübəli evdar qadınlar qaraciyəri süd ilə deyil, yalnız isti su ilə isladırlar Bu yumşalma üsulu “süd” üsulu ilə müqayisədə bir sıra üstünlüklərə malikdir.
Birincisi, daha az vaxt tələb edir.
İkincisi, yemək daha da yaxşı çıxır.
Üçüncüsü, qaraciyərin kəsilməsi və dəridən çıxarılması lazımdır. Sonra yaranan parçaları dərin bir qaba tökmək və qaynar su ilə doldurmaq lazımdır.
Yalnız iki dəqiqə gözləmək lazımdır. Bundan sonra, qaraciyər qızartma qabına əlavə oluna bilər.
Qaraciyər bu prosesdən sonra qızartma və ya bişirmə nəticəsində yumşaq və incə olacaq.
Bundan əlavə, heç bir acı dad hiss edilməyəcək. Xoşagəlməz qoxu da sizi narahat etməyəcək.