Kolbasaları çoxlarının sevdiyi məşhur qidalardan biricif. Bəs, doğru kolbasaları necə seçmək olar?
Lent.az xəbər verir ki, hər zaman tərkibinə diqqət etməlisiniz. Buna görə də, tərkibindəki maddələri təhlil etməyə dəyər.
Qida əlavələri və konservantlar
Bir çox kolbasa məhsulun dadını, rəngini və saxlama müddətini yaxşılaşdırmaq üçün istifadə olunan nitritlər və nitratlar kimi qida əlavələri və konservantlardan ibarətdir. Bununla belə, onların artıqlığı arzuolunmaz nəticələrə səbəb ola bilər. Çünki bu əlavələrin və konservantların heç bir faydası yoxdur.
Süni ləzzətlər və rənglər
Bəzi istehsalçılar kolbasaların görünüşünü və dadını yaxşılaşdırmaq üçün süni dad və rənglər əlavə edirlər. Bununla belə, bu əlavələr sağlamlıq üçün mənfi təsir göstərə bilər, allergik reaksiyalara və digər problemləri gətirib çıxarır.
Ətin yoxluğu
Kolbasalarda ümumiyyətlə ətin olmadığı nümunələrə tez-tez rast gələ bilərsiniz. Onları götürməyin nə mənası var? Bəzi kolbasa istehsalçıları istehsal xərclərini azaltmaq üçün aşağı keyfiyyətli ət və soya proteini və nişasta kimi müxtəlif dolduruculardan istifadə edirlər.
Bu, məhsulun qida dəyərinin azalmasına və dadının pisləşməsinə səbəb ola bilər.
Yüksək duz və yağ tərkibi
Bir çox kolbasa yüksək miqdarda duz və yağ ehtiva edir. Bu maddələrin əlavə edilməsində məntiq var, çünki duz və müxtəlif ədviyyatlar dad və ətir verir. Duz və yağın faydaları nələrdir? Orqanizm üçün heç bir faydası yoxdur, yalnız zərəri var.