Dietoloq Lisa Yanq turşuların bilmədiyimiz faydalarını açıqlayıb.
Lent.az-ın xarici mətbuata istinadən verdiyi məlumata görə, dietoloq bildirir ki, turşuların müntəzəm istehlak edilməsi sümük və göz sağlamlığı üçün vacib qidalardan biridir.
Onun sözlərinə görə, turşu K vitamini ilə zəngindir:
“Bu da sümüklərin sağlam olmasına və qanın laxtalanmasına kömək edir. Turşunun tərkibində təxminən 17 milliqram vitamin var ki, bu da orqanizm üçün yaxşı yükdür. Digər qəlyanaltılarla müqayisədə turşular daha az kalorilidir.
Arıqlamaq istəyənlər üçün əla qəlyanaltı seçimi ola bilər. Bundan əlavə, yüksək natrium tərkibinə görə, turşular qan təzyiqi olan insanlar üçün faydalı qida hesab olunur”.