Soyuqdəyməyə yoluxanda orqanizm infeksiya ilə mübarizə aparmaq üçün daha çox güc tələb edir.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu səbəbdən ağır qidalardan uzaq durmaq daha yaxşıdır.
Eyni zamanda, yağlı, şirin və fast food qidalardan uzaq durmaq, təzə tərəvəz və meyvələrin miqdarını məhdudlaşdırmaq lazımdır.
Çünki təzə tərəvəz və meyvələri həzm etmək çox səy tələb edir. Sağaldıqdan sonra onları qida rasionuna daxil etmək daha yaxşıdır.
Qrip olarkən yağsız balıq və ya qaynadılmış toyuq əti kimi yüngül yeməklərə üstünlük verilməlidir. Mütəxəssislər kəsmik, mayalanmış süd məhsulları və yüngül bulyonlardan hazırlanan yeməklərin daha faydalı olduğunu iddia edirlər.