Dietoloq Anastasiya Çijikova mədə yanmasını aradan qaldırmağa kömək edən qidaları açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, su və dənli bitkilər mədə yanmasını aradan qaldırmağa kömək edəcək.
Onun sözlərinə görə, mədə yanması müxtəlif səbəblərdən yarana bilər:
“Buna görə də dəqiq diaqnoz qoymaq və effektiv terapiya təyin etmək üçün həkimə müraciət etmək vacibdir. Su mədə yanmasını aradan qaldırmağa kömək edə bilər. Su mədədə turşunun aqressiv təsirini azaltmağa da kömək edir. Həmçinin, bəzi dənli bitkilər ürək yanmasını, xüsusən də yulaf, kətan toxumu və düyü aradan qaldırır. Mədə yanmasını aradan qaldırmağa kömək edən başqa bir qida banandır. Banan antasid xüsusiyyətlərə malikdir, yəni mədədə xlorid turşusunun aqressiv təsirini azaldır. Kartof, yerkökü və kərəviz kimi tərəvəzlər turşunu neytrallaşdırır və həzm sistemini sakitləşdirir”.