Zülal, kalsium, dəmir, maqnezium, kalium və sinklə zəngin olan kakao tozunun araşdırmaya dəyər bir sıra sağlamlıq faydaları var.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, məşhur dietoloq Ekta Singhval kakaonun 8 faydası haqqında danışır.
Beləliklə, kakao tozu bədəndəki zərərli sərbəst radikalları neytrallaşdırmağa kömək edən flavonoidlər və polifenollar sayəsində antioksidan xüsusiyyətlərə malikdir. Tədqiqatlar təbii kakao polifenolları ilə ürək-damar xəstəlikləri riskinin azalması, qan axınının yaxşılaşması, aşağı qan təzyiqi və əlverişli xolesterin səviyyələri arasında əlaqə olduğunu göstərir.
Bundan əlavə, kakaonun tərkibindəki birləşmələr əhval-ruhiyyəni, koqnitiv funksiyanı yaxşılaşdıra bilən və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir.
Kakaonun mineral tərkibi immuniteti dəstəkləməyə, əzələ funksiyasına və qan şəkərinin tənzimlənməsinə kömək edir. Tərkibindəki antioksidantlar oksidləşdirici streslə mübarizə apararaq dəri sağlamlığını potensial olaraq artırır.
Gündəlik qida rasionunuza kakao tozunu daxil etmək, qışda onu smoothies, yulaf əzməsi, çörək bişirmək və ya isti südlə bir fincan isti kakaodan həzz almaq qədər sadə ola bilər.
Kakao həddindən artıq istehlak edildikdə kofeinə həssaslıq, allergik reaksiyalar, dərmanlarla qarşılıqlı əlaqə və potensial həzm narahatlığı ilə bağlı ehtiyatlı olun. Mövcud sağlamlıq problemləri üçün həkimə müraciət edin və kakao tozundan həzz alarkən pəhriz balansını qoruyun.