Mütəxəssislər xroniki xəstəliklərin yaranmasına səbəb olan 6 məhsulun adını açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, səhər yeməyi üçün məhsulların yanlış seçimi təkcə rifahın pisləşməsi və çəki artımı ilə deyil, həm də zaman keçdikcə təhlükəli xəstəliklərin inkişafına səbəb ola bilər.
Kəsmik
Kəsmik səhər yeməyi üçün qəti şəkildə uyğun deyil. Bütün bunlar bədəndəki antioksidantın artması ilə əlaqədardır.
Yulaf
Selikli xüsusiyyətlərə malikdir və buna görə də səhər saat 7 ilə 11 arasında istehlak edilməsi arzu olunmur.
Yumurta
Pəhriz saxlayarkən həddindən çox miqdarda yumurta istehlak etmək qan laxtalanmasına kömək edir.
Pendir
Bərk pendir həzmi pozur. Ümumiyyətlə, bu məhsulu mümkün qədər nadir hallarda yemək lazımdır.