Dietoloq Sofiya Konovanovaya əhvalı yaxşılaşdıran qidaların adını açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, dietoloqun fikrincə, asanlıqla həzm oluna bilən yüksək karbohidratlı qidalar əhvala müsbət təsir edir.
Onun sözlərinə görə, bu qidalar serotoninin sürətlə sərbəst buraxılmasına kömək edir:
“Menyuya ilk növbədə banan əlavə edilməlidir. Bu meyvə vitamin və amin turşularının əla mənbəyidir. Nəticədə stress səviyyəsi azalır və əhval-ruhiyyə yaxşılaşır. Zülal, maqnezium, A, B və E vitaminləri mənbəyi olan yumurta da yemək lazımdır. Belə bir məhsul fiziki və psixi vəziyyətə müsbət təsir göstərir. Həmçinin dəniz yosunu serotonin səviyyəsinin tənzimlənməsində mühüm rol oynayır”.