Mütəxəssislər ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdıran qidanı açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, qarabaşaqdan hazırlanmış sıyıq taxıl tərkibli yemək olduğu üçün xüsusilə orta və yetkin insanlar üçün tövsiyə olunur.
Bu məhsul müxtəlif xəstəliklərin inkişafının fəal şəkildə qarşısını alan, maddələr mübadiləsini stimullaşdıran və qocalma prosesini yavaşladan vitamin, lif və mineralların yüksək tərkibinə görə hər kəsə tövsiyə olunur.
Ürək-damar sisteminin gücləndirilməsi
Qarabaşaqdan hazırlanmış sıyıqda yüksək dəmir və rutin var, qan damarlarının divarlarını gücləndirir, ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır, həmçinin pis xolesterinin səviyyəsini azaltmağa kömək edir.
Həzm dəstəyi
Qarabaşaq lifi və tərəvəz nişastası həzm proseslərini tənzimləyir, qəbizlik və şişkinliyin qarşısını alır. Bundan əlavə, qarabaşaq maddələr mübadiləsini aktivləşdirir və artıq yağ toxumasının yanmasına kömək edir.
Azaldılmış qan şəkəri səviyyəsi
Qarabaşaq sıyığı, xüsusən də qan şəkərinin səviyyəsinə faydalı təsir göstərir ki, bu da onu II tip diabetin profilaktikası üçün qiymətli məhsula çevirir.
Arıqlamağa kömək edir
Qarabaşağın aşağı kalorili məzmunu və sidikqovucu xüsusiyyətləri əlavə funtlardan qurtulmağa kömək edir.
Görünüşün qayğısına qalmaq
Qarabaşağın tərkibindəki antioksidantlar və flavonoidlər qocalmanı ləngidir, A və B vitaminləri isə saçın, dırnaqların və dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır. Sıyığın tərkibindəki kalsium və manqan dişləri və sümükləri gücləndirir, D vitamininin udulmasını dəstəkləyir.
Sinir sisteminin gücləndirilməsi
Qarabaşaqda olan B vitaminləri qrupu sinir sisteminin işini tənzimləyir, depressiya və narahatlığın öhdəsindən gəlməyə kömək edir, həmçinin yuxunu yaxşılaşdırmağa kömək edir.