Bəzi məhsullar müntəzəm olaraq istehlak edildikdə təhlükəli xəstəliklərin qarşısını almaq daha asanlaşır. Alimlər xərçəngə tutulma riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaltmağa kömək edən göyərtiləri açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, alimlər cəfərinin tərkibində xərçəng əleyhinə malik birləşmələrin olduğunu aşkar ediblər. Bu göyərti oksidləşdirici stress səviyyələrini azaltmağa kömək edir.
Cəfəri flavonoid antioksidantları və C vitamini ilə zəngindir. Bu da bədəninizdə oksidləşdirici stressi azaldır. Əldə edilən məlumatlara görə, flavonoid istehlakının artırılması kolon xərçənginin inkişaf riskini 30% azalda bilər.