Zəncəfil istehlakı nəticəsində qanda şəkərin səviyyəsi normallaşır, “yaxşı” xolesterin isə əksinə artır. Bu parametrlər maddələr mübadiləsi ilə birbaşa əlaqəli olduğu üçün zəncəfil istehlak edən insanın orqanizmində daha az yağ yığılır və yağlar daha aktiv şəkildə parçalanır.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, hər hansı bir məhsul kimi, zəncəfil də istifadə üçün əks göstərişlərə malikdir.
Bəs, zəncəfilin faydalı olması üçün nə etmək lazımdır?
Zəncəfil suyu
Onu hazırlamaq üçün zəncəfil kökünü soyub (100 qram) kublara kəsmək lazımdır. Onları blender qabına qoyun, içinə bir stəkan su tökün və cihazı işə salın, sonra süzüb gündə 1-2 dəfə için. Limon suyu, bal və nanə əlavə etsəniz daha dadlı olar.