Araq içəndə  bu qidaları   yeməyin
22 yanvar 2024 12:34 (UTC +04:00)

Araq içəndə bu qidaları yeməyin

Dietoloqlar spirtli içkilərlə yeyilməməsi lazım olan qidaları açıqlayıblar.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bəzi qidaları alkoqolla qəbul etmək tövsiyə edilmir.

Duzlu xiyarı alkoqolla qəbul etmək olmaz. Bu mədəyə mənfi təsir göstərə bilən sirkə turşusu, konservantlar və dadlandırıcılarla zəngindir. 

Şəkərli içkilər və spirt də təhlükəli birləşmədir. Hər iki içkinin tərkibində çoxlu şəkər var ki, bu da karbohidrat mübadiləsini poza bilər. Bu içkilərin birləşməsi qaraciyər və mədəaltı vəzi ilə bağlı problemlərə səbəb ola bilər.

Eyni zamanda, pomidor qəlyanaltı üçün yaxşı seçim ola bilər. Mütəxəssislər vurğulayırlar ki, onların tərkibində üzvi turşular var, artıq mayenin çıxarılmasına kömək edən mineral duzlarla zəngindir.

Konyakı sevirsinizsə, onu limonla çox yükləməməlisiniz, çünki turş meyvə içkinin dadını tamamilə kölgədə qoya bilər. Bunun əvəzinə spirtin dadını pozmayacaq başqa qəlyanaltı seçə bilərsiniz.

Viskiyə gəldikdə, meyvə əla seçimdir. Amma naringi, portağal və limon əvəzinə, armud, üzüm, alma kimi turşusuz meyvələri seçmək daha yaxşıdır.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 9087
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar