Anemiyanın  qarşısını alan   qidalar  -  HƏKİM AÇIQLADI
25 yanvar 2024 18:17 (UTC +04:00)

Anemiyanın qarşısını alan qidalar - HƏKİM AÇIQLADI

Endokrinoloq Yekaterina Yanq anemiya üçün ən yaxşı 5 məhsulu a,;qlay;b/

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, ən çox rast gəlinən anemiya və ya qanda aşağı hemoglobin problemi dəmir çatışmazlığı ilə yanaşı, B vitaminləri, C vitamini, eləcə də protein səviyyəsinin aşağı olmasıdır.

Onun sözlərinə görə, bu baxımdan qan azlığı üçün zülallı qidaların qəbulu vacibdir:

“Bu, bədənin dəmir anbarı olan ferritin və dəmiri daşıyan transferrinin sintezi üçün lazımdır. Dəmir çatışmazlığı üçün faydalı qidalar siyahısına donuz və mal əti qaraciyəri, mal əti dili, dovşan, hinduşka, dana əti və yumurta daxildir. Bundan əlavə, göyərti, müxtəlif növ kələm, dəniz məhsulları və midye, həmçinin sitrus meyvələri daxildir”.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 5187
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar