Yumurta şorbası yalnız nahar üçün deyil, axşam yeməyi üçün də uyğundur. Zərif teksturaya və son dərəcə xoş ətirə malikdir.
Lent.az yumurta şorbasının reseptini sizlərə təqdim edir:
İçinə daxil olan məhsullar:
3 yumurta
1 xörək qaşığı su
4 stəkan toyuq suyu
¼ çay qaşığı duz
⅛ çay qaşığı ağ bibər
¼ çay qaşığı toyuq bulyon tozu
⅛ çay qaşığı zərdəçal (istəyə bağlı, rəng üçün)
2 yaşıl soğan sapı (ağ və yaşıl hissələr ayrı)
½ çay qaşığı susam yağı
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
3 xörək qaşığı su
Hazırlanması:
Yumurtaları kiçik bir qaba doğrayın, 1 xörək qaşığı su əlavə edin və hamarlanana qədər çırpın. Yaşıl soğanı ağ və yaşıl hissələri ayıraraq doğrayın. Bulyona ağ hissələri əlavə edəcəksiniz, yaşıllıqları isə bəzək üçün istifadə edəcəksiniz. Ayrı bir kiçik qabda qarğıdalı nişastası və suyu tamamilə həll olunana qədər qarışdırın.
Kiçik bir qazanda toyuq bulyonunu orta istilikdə qızdırın. Ağ bibər tozu, duz və zərdəçal əlavə edin. Qarışığı yüngül bir hala gətirin. Yaşıl soğanın ağ hissələrini əlavə edin. İstiliyi orta səviyyəyə endirin. Nişasta qarışığını yavaş-yavaş bulyona tökün, daim qarışdırın. Şorba qalınlaşsın, lazım olduqda bir az daha nişasta əlavə edin.
İstiliyi minimuma endirin. Şorbanı yavaş-yavaş dairəvi hərəkətlərlə qarışdırın və nazik bir şəkildə döyülmüş yumurtaları yavaşca tökün. Yumurtalar tam bərkidikdən sonra ocağı söndürün, susam yağı əlavə edin və yaxşıca qarışdırın. Şorbanı qablara tökün və yaşıl soğanla bəzəyin.