Yaxşı yumurta bişirmək ilk baxışdan göründüyü qədər asan deyil. Çünki bu zaman yemək nazik, sərt və ya yanmış şəkildə çıxa bilər.
Lent.az xəbər verir ki, yumurtanı parlaq dadından məhrum edən ümumi səhv var.
Çoxları yumurtanı isti qabda çırpır. Ancaq bu doğru addım deyil. Temperaturun kəskin dəyişməsi səbəbindən zülal dərhal tutur və yeməyin dibinə yapışır.
Bunun üçün yumurtanı soyuq qabda çırpmaq lazımdır. Bu sadə şərt yerinə yetirilərsə, omlet mükəmməl çıxacaq.
Bu zaman yemək bərabər şəkildə bişəcək. Yumurtanın yanmasının qarşısını almaq çox asan olacaq.
Nəticədə sadə görünən səhər yeməyi həm gözəl görünüşlü, həm də çox dadlı çıxacaq.