Yumurta qızardarkən dibi yapışmaması  üçün faydalı üsul
23 avqust 2024 18:54 (UTC +04:00)

Yumurta qızardarkən dibi yapışmaması üçün faydalı üsul

Yaxşı yumurta bişirmək ilk baxışdan göründüyü qədər asan deyil. Çünki bu zaman yemək nazik, sərt və ya yanmış şəkildə çıxa bilər. 

Lent.az xəbər verir ki, yumurtanı parlaq dadından məhrum edən ümumi səhv var. 

Çoxları yumurtanı isti qabda çırpır. Ancaq bu doğru addım deyil. Temperaturun kəskin dəyişməsi səbəbindən zülal dərhal tutur və yeməyin dibinə yapışır.

Bunun üçün yumurtanı soyuq qabda çırpmaq lazımdır. Bu sadə şərt yerinə yetirilərsə, omlet mükəmməl çıxacaq.

Bu zaman yemək bərabər şəkildə bişəcək. Yumurtanın yanmasının qarşısını almaq çox asan olacaq.

Nəticədə sadə görünən səhər yeməyi həm gözəl görünüşlü, həm də çox dadlı çıxacaq. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 22299

Oxşar yazılar

İnanılmaz şokoladlı keks RESEPTİ

İnanılmaz şokoladlı keks RESEPTİ

20 may 2025 , 17:58
Faydalı limonlu-çiyələkli  dondurma - RESEPT

Faydalı limonlu-çiyələkli dondurma - RESEPT

19 may 2025 , 18:13
"Duzdan artıq istifadə qan təzyiqini artırır"  - Dietoloq

"Duzdan artıq istifadə qan təzyiqini artırır" - Dietoloq

19 may 2025 , 11:52
Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

17 may 2025 , 15:58
Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi -  RESEPT

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi - RESEPT

14 may 2025 , 14:52
Ən dadlı balqabaq çörəyinin  sirri: RESEPT

Ən dadlı balqabaq çörəyinin sirri: RESEPT

13 may 2025 , 15:10
Sezar salatının  büdcəyə uyğun RESEPTİ

Sezar salatının büdcəyə uyğun RESEPTİ

12 may 2025 , 13:57
Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

9 may 2025 , 19:45