Təcrübəli evdar qadınları belə tez-tez yeməyi dadsız edən bəzi səhvlərə yol verirlər.
Lent.az yeməklərinizin həmişə dadlı olması üçün hansı səhvlərdən qaçınmaq lazım olduğuna dair məsləhətləri sizə təqdim edir:
Həddindən artıq ədviyyat
Xanımların yemək bişirərkən ən çox etdiyi səhvlərdən biri ədviyyatları lazım olduğundan daha artıq əlavə etmək və ya onların yanlış birləşməsindən istifadə etməkdir. Çox vaxt yeməklərin sonunda ədviyyat əlavə etmək onun dadlı olmasına mane olur.
Bişirmə texnologiyasının pozulması
Yanlış bişirmə texnikası, yeməyin qeyri-kafi və ya çox qızdırılması başqa bir ümumi səhvdir. Əgər ət, balıq və ya tərəvəz az bişibsə, onları yemək təhlükəli ola bilər.
Həddindən artıq bişmiş və ya çox bişmiş yemək öz faydalılığını, dadını və qida xüsusiyyətlərini itirir. Məsələn, çox bişmiş düyü və ya əriştə yumşaq və dadsız olur.
Qida temperaturuna məhəl qoymamaq
Bütün qidalar birbaşa soyuducudan qazana və ya tavaya qoyulmamalıdır.
Məhsulları əvvəlcədən soyuducudan çıxarmaq daha yaxşıdır ki, otaq temperaturuna qədər qızsınlar. Soslar üçün kremi bir az qızdırmaq məsləhətdir, əks halda kəskin temperatur dəyişməsi kəsilməyə səbəb ola bilər.
Yanlış qida saxlama
Soyuducuda uzun müddət saxlanılan və ya uyğun olmayan şəraitdə saxlanılan məhsullar öz ətrini və dadını itirə bilər.
Yeməyi dadlı və təhlükəsiz etmək üçün yeməyi düzgün saxlayın. Tərəvəz, ət və balıq müxtəlif şərtlər tələb edir, buna görə də hər bir məhsul üçün doğru yer tapmaq vacibdir.