Xırçıltılı kartof  qızartmaq   üçün 3-3-3 üsulu
13 yanvar 2025 15:26 (UTC +04:00)

Xırçıltılı kartof qızartmaq üçün 3-3-3 üsulu

Yəqin ki, qızılı xırtıldayan qabığı olan aromatik qızardılmış kartofu sevməyən adam yoxdur. Ancaq az adam onu elə qızarmağı bacarır ki, üstü xırtıldayan, içi isə yumşaq olsun. 

Lent.az sizə “3-3-3” üsulu ilə qızardılmış kartofun necə bişirildiyini təqdim edir.

- Kartofu yarıya bölün və parçaları 3 saniyə boyunca bir-birinə sürtün. Yarımlar yapışıbsa, onda kartofda çoxlu nişasta var, onlar qızartmaq üçün uyğun deyil, onları bişirmək və ya əzmək daha yaxşıdır.

- Doğradığınız kartofları 3 bərabər hissəyə ayırın.

- İlk qızartma mərhələsi üç dəqiqə çəkməlidir. Bişirəcəyiniz tavanı qızdırın və birinci hissəni qızardın. 3 dəqiqədən sonra kartofu çevirin və ikinci hissəni əlavə edin. Və daha bir dəqiqə keçdikdə, üçüncü hissəni tavaya tökün və kartofu həmişəki kimi bişənə qədər qızardın. Ancaq unutmayın ki, kartofu qızardanda qabın qapağını örtməməlisiniz. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 3132

Oxşar yazılar

Bütün ailə üçün ən faydalı  balıq NÖVÜ

Bütün ailə üçün ən faydalı balıq NÖVÜ

2 iyun 2025 , 12:41
Niyə şorba ikinci gün  daha dadlı   olur? - CAVAB

Niyə şorba ikinci gün daha dadlı olur? - CAVAB

1 iyun 2025 , 13:20
Makaronları qat-qat dadlı edən sadə inqrediyent

Makaronları qat-qat dadlı edən sadə inqrediyent

31 may 2025 , 19:18
Niyə daha çox kartof yemək lazımdır? - SƏBƏB

Niyə daha çox kartof yemək lazımdır? - SƏBƏB

30 may 2025 , 19:38
Dünyada bir çox insan qırmızı bibərin  əslində nədən hazırlandığını bilmir

Dünyada bir çox insan qırmızı bibərin əslində nədən hazırlandığını bilmir

28 may 2025 , 18:13
Uşaqlıqdan sevilən qat-qat vafli  tortu — RESEPT

Uşaqlıqdan sevilən qat-qat vafli tortu — RESEPT

28 may 2025 , 13:22
"Roll kat"ın ən dadlı halı - RESEPT

"Roll kat"ın ən dadlı halı - RESEPT

26 may 2025 , 12:29
Yumşaq biskvit tortu - RESEPT

Yumşaq biskvit tortu - RESEPT

24 may 2025 , 19:25