Qızartma zamanı balığın xoşagəlməz qoxusundan  qurtulmağın yolu
12 avqust 2024 19:13 (UTC +04:00)

Qızartma zamanı balığın xoşagəlməz qoxusundan qurtulmağın yolu

Qızardılmış balıqları, şübhəsiz ki, ən dadlı yemək növlərindən biri adlandırmaq olar. Buna görə də, bu yemək olduqca tez-tez hazırlanır. Ancaq hər bir evdar qadını narahat edən bir nüans var. Balıq qızardılan zaman gələn xoşagəlməz qoxu bir çoxlarını narahat edir. 

Lent.az xəbər verir ki, bir sıra sadə üsulla bu problemi aradan qaldırmaq olar. 

Əlavə porsiya tərəvəz 

Metodun mahiyyəti sadədir. Müəyyən tərəvəzlər var ki, onlar mətbəxi xoşagəlməz qoxulardan azad edir. Məsələn, kiçik kartof, yerkökü və soğanı soyun. Daha sonra tərəvəzləri dilimlərə kəsin və balığı qızartmazdan əvvəl tavaya qoyun. 

Marinad

Balığı qızartmazdan əvvəl xüsusi şorabada saxlasanız, qoxusunu aradan qaldıra bilərsiniz. Söhbət su, süd, limon suyu və ya pivə ilə olan qarışıqdan gedir. Bu marinadda balıqları 15 dəqiqə saxlayın. Nəticədən razı qalacaqsınız. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 8237

Oxşar yazılar

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

17 may 2025 , 15:58
Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi -  RESEPT

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi - RESEPT

14 may 2025 , 14:52
Ən dadlı balqabaq çörəyinin  sirri: RESEPT

Ən dadlı balqabaq çörəyinin sirri: RESEPT

13 may 2025 , 15:10
Sezar salatının  büdcəyə uyğun RESEPTİ

Sezar salatının büdcəyə uyğun RESEPTİ

12 may 2025 , 13:57
Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

9 may 2025 , 19:45
Çiyələk mürəbbəsini  belə hazırlayın: RESEPT

Çiyələk mürəbbəsini belə hazırlayın: RESEPT

8 may 2025 , 17:00
 Göyərtini   yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

Göyərtini yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

8 may 2025 , 12:07
Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır -  RESEPT

Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır - RESEPT

7 may 2025 , 17:42