Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik.
Bu dəfə sizə sosial şəbəkədəki “Ağababa Ağababa” səhifəsinə istinadən fərqli dada malik şirniyyatın hazırlanma qaydasından danışacağıq. Uşaqların da sevimli şirniyyatı olan göbələk peçenyeleri çay süfrənizin bəzəyinə çevriləcək. Hətta bunu əlinizdə xüsusi şirniyyət qəlpləri olmadan hazırlaya biləcəksiniz.
Göbələk peçenyesini hazırlamaq üçün bizə lazım olan ərzaqlar bunlardır:
Xəmiri üçün:
Kərə yağı-100qram
Şəkər tozu-100qram
Xama və ya süzmə qatıq-100qram
Bal və ya mürəbbə məti -50qram
Yumurta-1 ədəd
Bir az duz
Qabartma tozu- 1 çay qaşığı
Şəkərli vanil- 1 çay qaşığı
Un- 400qram
Bəzəyi üçün:
Şəkər kirşanı- 200qram
1/2 limonun şirəsi
Qara şokolad- 100qram
Duru yağ- 1 xörək qaşığı
Qeyd edək ki, bu qədər xəmirdən 27 ədəd göbələk peçenyesi alınır. Göbələklərin papaqları üçün 20-21 qram, gövdəsi üçün 10-11 qram xəmir götürürük. 180 dərəcəli sobada 20-25 dəqiqə bişirilir. Hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyimiz videoda izləyə bilərsiniz. Nuş olsun!