Yayda şorba hazırlayarkən onun təravətini necə saxlamaq barədə düşünmək lazımdır.
Lent.az xəbər verir ki, isti havalarda mütləq nəzərə almağa dəyər bir neçə addım var, çünki onlar əsas rol oynaya bilər.
Cəfəri yerinə şüyüd
Bir çox insanlar şüyüdün cəfəridən daha tez xarab olduğunu bilmirlər. Buna görə də, yemək zamanı göyərti istifadə edilərsə, şüyüdlərə üstünlük vermək məntiqlidir. Müəyyən hallarda göyərti əlavə etməmək daha yaxşıdır.
Saxlamadan əvvəl soyudulur
Dərhal soyuducuya isti şorba qoymaq məsləhət görülmür, çünki bu, soyuducunun daxilində temperaturun artmasına və digər qidalara mənfi təsir göstərə bilər. Tez soyumaq üçün şorba qabını soyuq su və buz olan böyük bir qaba qoyub su buxarından istifadə edə bilərsiniz.
Saxlama üçün optimal temperatur nədir?
Şorba üçün optimal saxlama temperaturu 0-4 °C-dir. Soyuducunun bu temperaturda qurulmasını təmin etmək vacibdir. Şorba qablarını temperaturun ən sabit olduğu orta rəfdə yerləşdirmək məntiqlidir.
Hava keçirməyən qabların istifadəsi
Hava keçirməyən qabların istifadəsi şorbanın daha uzun müddət təzə qalmasına kömək edir. Onlar havanın və qoxuların soyuducuya daxil olmasının qarşısını alır, bu da şorbanın dadını və keyfiyyətini aşağı sala bilər. Sıx qapaqlı qablar maye qidaların saxlanması üçün ideal seçimdir.
Dondurulmuş şorba
Dondurmaq şorbanı uzun müddət saxlamaq üçün əla üsuldur. Dondurmadan əvvəl şorba tamamilə soyudulmalıdır. Dondurma zamanı genişlənmə üçün bir az yer buraxaraq konteynerlərə tökmək lazımdır. Bu məqsədlər üçün, aşağı temperaturlara davamlı olan xüsusi dondurucu qablar və ya kilidli torbalardan istifadə etməyə dəyər.