Ananas ilə inanılmaz dadlı və kəsmikli desert hazırlamaq mümkündür.
Lent.az bu dadlı desertin reseptini təqdim edir:
Lazım olan ərzaqlar:
700 qram kəsmik
Konservləşdirilmiş ananas - 400 qram
25 qram jelatin + 100 qram su
Dadlandırıcı (şəkər və ya steviya) - 4-5 yemək qaşığı.
Hazırlanması:
Jelatini soyuq su ilə tökün və şişməyə buraxın. 25 q jelatin üçün 100 q su kifayətdir. Bu vaxt kəsmikə ananas şirəsini bir qaba tökərək üzərinə şəkər əlavə edin və blenderlə homojen bir kütlə halına gətirin. Ananas parçalarına atın və hər şeyi qarışdırın. Şişmiş jelatini mikrodalğalı sobada əridin (15-25 saniyə). Pendirə tökün və qarışdırın. Sonda istədiyiniz formada soyuducuya qoyun. Cəmi 20-30 dəqiqəyə hazır olacaq.
Nuş olsun!